Toff-Fit
 

Toff-fit biedt Ontspanningsmassage, Sportmassage en een Deep tissue massage 

 

Sportmassage

Sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren waarbij er gebruik wordt gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Deze speciale bewegingen zorgen voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen en vocht sneller kunnen worden afgevoerd. Zo kunnen blessures worden hersteld én voorkomen.

 

Voor wie is een sportmassage?

​In principe is een sportmassage bedoeld voor mensen die vaak sporten. De massage kan echter ook heel geschikt zijn voor een niet-sporter. De sportmassage heeft namelijk ook een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door overbelasting, stress of een verkeerde houding kan de massage daarom ook heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en vermindert hierdoor de pijn.


 

Maak een afspraak


Ontspanningsmassage

 

 Een ontspanningsmassage brengt het lichaam tot rust en neemt stress weg. Deze massage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid.
Stress kan de oorzaak zijn van de meeste uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

• Pijn en chronische pijn;
• Stijve en pijnlijke spieren;
• alle soorten rugpijn;
• Nek- en schouderklachten;
• Hoofdpijn en migraine.

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten of in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen. Door de massage is de ademhaling dieper en worden spieren en pezen soepeler. Daardoor wordt de doorbloeding verbeterd en afvalstoffen verwijderd. Dit versterkt je immuunsysteem, verhoogt je weerstand en een sneller spierherstel. Na een massage krijg je meer energie.

 

Deep tissue massage

Een deep tissue massage is een krachtige massagevorm die een diepe uitwerking heeft op de spieren. Hierbij worden langzame maar krachtige en diepe bewegingen gemaakt met vinger, duimen, vuisten, onderarm en elleboog. Waardoor spanning en stress van de spier afnemen. Deze massage brengt je lichaam weer in balans.

 


De deep tissue massage kan een hoop blokkades in de spieren wegnemen waardoor de doorbloeding  verbeterd wordt. Dit zorgt voor een verbeterde zuurstof toe- en afvoer waardoor spieren sneller herstellen. Deep tissue massage kan effectief zijn bij verklevingen door littekenweefsel, chronische stress en wanneer spieren verkrampt zijn. Denk hierbij aan hoofdpijn, gespannen spieren, stijve nek of schouder.


 


Buik en orgaanfascia release

Soms ligt de oorzaak van klachten in het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, wervelkolom, etc.) niet in de pijnlijke en/of stijve structuren zelf, maar ergens anders in het lichaam. Dit wordt veroorzaakt door de bindweefselstructuren rondom organen, bloedvaten en zenuwstructuren. De inwendige organen zitten met bindweefsel vast aan de wervelkolom, het bekken, de schedel, de ribben, het borstbeen of omliggende inwendige organen. Bindweefsel zorgt er dus voor dat de inwendige organen in het lichaam op hun plaats blijven maar kunnen dus ook een rol spelen bij klachten in het bewegingsapparaat.

 

Buik en orgaanfascia release is een behandelmethode dat zich richt op klachten van de buik, organen en gewrichten. Deze massagemethode combineert manuele technieken met myofasciale - en viscerofasciale technieken. Doelstelling is de best mogelijke behandeling.Afspraak maken


Contact

Heb je vragen? Neem contact met mij op via onderstaande contactgegevens.

Maikel Toff

Email: maikel@toff-fit.nl

Tel: 0631499303