Toff-Fit
 

4xT Therapeut

4xT methode / Buik en orgaan release

De 4xT methode is een behandelmethode gericht op het beïnvloeden van bindweefsel. Alle structuren in ons lichaam zijn met elkaar verbonden door middel van bindweefsel. Deze bindweefselvezels bevatten spiervezels en spelen een rol bij lichamelijke klachten. Door de 4xT methode kan de mechaniek van gewrichten worden verbeterd. Dit heeft een positief effect op de spanning van de spieren waardoor klachten zullen verminderen en men kan direct makkelijker bewegen.De 4xT-methode helpt bij vrijwel alle gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Nadat iemand klachtenvrij is kan er gestart worden met medisch fitness.

De behandeling volgens de 4xT methode ziet er als volgt uit:

  1. ​Testen: er zal een aantal testen afgenomen worden om te achterhalen waar de oorzaak van de beperking/klacht zich bevindt.
  2. Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ingetaped voor ondersteuning
  3. Triggeren: met fysiotherapeutische en manuele behandeltechnieken wordt de beweging van het gewricht in de goede richting gestuurd en vrij gezet
  4. Training: na de behandeling volgt er een specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten op langer termijn te behouden.

Buik en orgaanfascia release

De oorzaak van veel onbegrepen klachten. Verklevingen van de viscera kan zorgen voor chronische rugpijn, heupblokkade, obstipatie, menstruatieproblemen, benauwdheid, schouder-armklachten en verklevingen van de viscera veroorzaken torsie van organen waardoor pijn en functiestoornissen ontstaan.Buik en orgaan release

Soms ligt de oorzaak van klachten in het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, wervelkolom, etc.) niet in de pijnlijke en/of stijve structuren zelf, maar ergens anders in het lichaam. Dit wordt veroorzaakt door de bindweefselstructuren rondom organen, bloedvaten en zenuwstructuren. De inwendige organen zitten met bindweefsel vast aan de wervelkolom, het bekken, de schedel, de ribben, het borstbeen of omliggende inwendige organen. Bindweefsel zorgt er dus voor dat de inwendige organen in het lichaam op hun plaats blijven maar kunnen dus ook een rol spelen bij klachten in het bewegingsapparaat.

Buik en orgaan release is een behandelmethode dat zich richt op klachten van de buik, organen en gewrichten. Deze massagemethode combineert manuele technieken met myofasciale - en viscerofasciale technieken. Doelstelling is de best mogelijke behandeling.

Maak een afspraak


Contact

Heb je vragen? Neem contact met mij op via onderstaande contactgegevens.

Maikel Toff

Email: maikel@toff-fit.nl

Tel: 0631499303